میکروگرید ها شبکه های جدید تامین انرژب برق در مقیاس کوچک می باشند. ترکیبی از منابع با ظرفیت کوچک که عموما برپایه انرژی نو و تجدیدپذیر طراحی و پیاده سازی میشوند. ریزشبکه ها در کنار منابع انرژی تجدیدپذیر ، میتوانند شامل منابع انرژی ذخیره مانند باتری ها و یا بانک باتری باشند. انواع بارهای الکتریکی خانگیو صنعتی عضو دیگر ریز شبکه ها هستند. میکروگریدها بیشتر مالکیت خصوصی دارند. میکروگریدها تجاری، صنعتی، اداری، حوزه سلامت و نظامی از انواع تقسیم بندی میکروگریدها می باشد.
شکل- نمونه ساده یک میکروگرید
میکروگیریدها از نظر نوع منبع تامین انرژی میتوانند در دو دسته میکروگرید AC و میکروگرید DC تقسیم بندی شوند.اگرچه میکروگرید ترکیبی نیز که شامل هر دو منبع توان جریان مستقیم و متناوب می باشد از انواع میکروگریدها خواهد بود. با توجه افزایش روز افزون تعداد منابع با ظرفیت کوچک بر تعداد و ظرفیت میکروگریدها در سطح جهان افزوده می شود. ظرفیت کنونی میکرگروگرید در سطح جهان 21 گیگاوات می باشد.
مراکز داده با توجه به نیاز مبرم و همیشگی به انرژی بر پایه منابع پاک یکی از نقاطی است که با استقبال میکروگریدها مواجه شده است. سلول های خورشیدی، انرژی های ناشی از توربین بادی از محبوب ترین منابع تولید انرژی در میکروگریدها هستند.
نویسنده : حامد بابانژاد
دیدگاه خود را بنویسید