سطح یک :
شارژ سطح 1 شامل یک سیم نازل است که به یک پریز برق استاندارد 120 ولت وصل شده است. رانندگان خودروهای برقی با خرید خودروی الکتریکی خود یک سیم نازل به نام کابل شارژر اضطراری یا کابل شارژر قابل حمل دریافت می کنند. این کابل با همان نوع پریز خانه شما که برای شارژ لپ تاپ یا گوشی استفاده می شود، سازگار است.
اکثر خودروهای برقی مسافربری دارای یک پورت شارژ داخلی هستند که به نام پلاگ J نیز شناخته می شود که به آنها اجازه می دهد از پریزهای برق استاندارد برای ایستگاه های شارژ سطح 1 یا سطح 2 استفاده کنند. دارندگان تسلا درگاه شارژ متفاوتی دارند، اما اگر بخواهند آن را به پریز خانه وصل کنند یا از شارژر سطح 2 غیر تسلا استفاده کنند، می توانند یک آداپتور J-plug خریداری کنند.
شارژ سطح 1 مقرون به صرفه است و نیازی به راه اندازی خاص یا سخت افزار یا نرم افزار اضافی ندارد، که آن را به گزینه ای مناسب برای استفاده مسکونی تبدیل می کند. با این حال، ممکن است تا 24 ساعت طول بکشد تا یک باتری به طور کامل شارژ شود، که باعث می شود شارژ سطح 1 برای رانندگانی که روزانه مایل زیادی را طی می کنند غیرعملی باشد.
سطح دو
ایستگاه های شارژ سطح 2 از پریزهای برق 240 ولتی استفاده می کنند، به این معنی که می توانند یک EV را بسیار سریعتر از شارژرهای سطح 1 به دلیل خروجی انرژی بالاتر شارژ کنند. درایور EV می تواند با سیم نازل متصل به شارژر سطح 2 با استفاده از دوشاخه J تعبیه شده در اکثر خودروهای برقی متصل شود.
شارژرهای سطح 2 اغلب مجهز به نرم افزاری هستند که می تواند به طور هوشمند یک خودروی برقی را شارژ کند، سطح برق را تنظیم کند و به طور مناسب از مشتری صورتحساب بگیرد. این واقعیت در هزینه منعکس می شود و شارژرهای سطح 2 را به سرمایه گذاری بزرگ تری تبدیل می کند. با این حال، آنها یک گزینه ایده آل برای مجتمع های آپارتمانی، فضاهای خرده فروشی، کارفرمایان، و پردیس های دانشگاهی هستند که می خواهند ایستگاه های شارژ EV را به عنوان یک نوع خدمات ارائه دهند.
گزینه های شارژر سطح 2 زیادی در بازار وجود دارد، بنابراین فروشندگان و صاحبان شبکه که خواهان حداکثر انعطاف هستند ممکن است بخواهند نرم افزار مدیریت ایستگاه شارژ EV سخت افزاری را در نظر بگیرند که با هر شارژر سازگار با OCPP کار می کند و به آنها امکان می دهد دستگاه های خود را از یک مرکز مدیریت کنند.
سطح سه :
شارژر سطح 3 میزبان بیشترین میزان شارژ در جهان است، زیرا از جریان مستقیم (DC) برای شارژ خودروهای الکتریکی بسیار سریعتر از شارژرهای سطح 1 و 2 استفاده می کند. شارژرهای سطح 3 به دلیل توانایی آنها در شارژ کامل یک EV در کمتر از یک ساعت، اغلب شارژرهای DC یا "سوپرشارژر" نامیده می شوند.
با این حال، آنها به اندازه شارژرهای سطح پایین استاندارد نیستند و یک خودروی الکتریکی برای اتصال به سطح 3 به قطعات خاصی مانند دوشاخه سیستم شارژ ترکیبی (CCS یا "Combo") یا دوشاخه CHAdeMO که توسط برخی از خودروسازان آسیایی استفاده میشود، نیاز دارد.
شارژرهای سطح 3 را در کنار معابر و بزرگراههای اصلی پیدا خواهید کرد، زیرا در حالی که اکثر خودروهای برقی مسافربری میتوانند از آنها استفاده کنند، شارژرهای DC عمدتاً برای خودروهای برقی تجاری و سنگین طراحی شدهاند. یک ناوگان یا یک اپراتور شبکه میتواند مجموعهای از شارژرهای سطح 2 و سطح 3 را در محل، در صورتی که از نرمافزار باز سازگار استفاده میکنند، ترکیب و مطابقت دهد.در ادامه برخی از تفاوت های این سه مدل ایستگاه شارژ را میتوانید در تصویر زیر مشاهده نمائید.
منبع : https://chargelab.co/blog
تهیه شده توسط : حامد بابانژاد
دیدگاه خود را بنویسید